bedste acne lysterapibedste acne lysterapi

Hvilke hudplejeprodukter er bedst egnede til at hjælpe dine hudproblemer? Tag vores 1 minuts hudquiz

Cystisk acne, forklaret

af Andres Jimenez | 12. juni 2022
Hvis du er som de fleste mennesker, du tænker sikkert på acne som et problem, der kun rammer teenagere. Men sandheden er, at acne kan påvirke mennesker i alle aldre. En type akne, der kan være særligt generende, er cystisk akne.
Så hvad er cystisk acne, og hvad kan man gøre for at behandle det? I dette blogindlæg vil vi besvare disse spørgsmål og mere!
acne lysterapi

Hvad er cystisk acne

Cystisk akne er en type akne, der dannes, når cyster, eller små sække fyldt med pus, udvikler sig i huden. Disse cyster kan være meget store og smertefulde, og de efterlader ofte ar.
Cystisk acne er mest almindelig hos teenagedrenge og unge mænd, men det kan også påvirke kvinder og piger i alle aldre.
acne lysterapi

Cystisk acne årsager

Der er mange faktorer, der kan bidrage til udviklingen af ​​cystisk acne. Hormonelle ændringer, såsom dem, der opstår under puberteten eller graviditeten, kan øge produktionen af ​​olie i huden og føre til tilstoppede porer.
Visse medikamenter, såsom steroider og lithium, kan også udløse cystisk acne. Og i nogle tilfælde kan cystisk acne være arvelig.

Cystisk acne behandlinger

Der er en række tilgængelige behandlingsmuligheder for cystisk acne. Den bedste fremgangsmåde vil afhænge af sværhedsgraden af ​​din acne og dit generelle helbred.
I milde tilfælde kan håndkøbsmedicin, såsom benzoylperoxid eller salicylsyre, være nok til at rense huden. For mere alvorlige tilfælde kan din læge ordinere antibiotika eller retinoider. I nogle tilfælde kan cystisk acne behandles med kirurgi.
Nogle undersøgelser tyder på det blåt lys terapi kan være en effektiv behandling af cystisk acne. Denne terapi bruger lys til at dræbe de bakterier, der forårsager akne, og den kan udføres på en hudlæges kontor eller derhjemme med en Blue Light Terapi enhed.

Sådan forebygges cystisk acne

Der er et par ting, du kan gøre for at forhindre cystisk acne i at udvikle sig.
  • Undgå triggere, der kan forårsage cystisk acne, såsom visse medikamenter og hormonforandringer.
  • Hold din hud ren ved at vaske den to gange om dagen med en mild sæbe eller rengøringsmiddel. Sørg for at fjerne al makeup inden du går i seng.
  • Pluk eller klem ikke dine bumser. Dette kan gøre dem værre og føre til ardannelse.
acne lysterapi
Hvis du er bekymret for cystisk acne, eller hvis håndkøbsbehandlinger ikke har virket, så tal med din læge. De kan hjælpe dig med at finde den bedste behandling til dine individuelle behov.

Hjælpsomme links

Klar til at forvandle din hud med Solawave? Få din personlige rutine

Forvandl din hud med solwave

Relaterede artikler

Solawave hudterapi aktiverende serum

Tips til at vælge det rigtige aktiverende serum

af Andres Jimenez | 1. februar 2024
Kan hyaluronsyre forårsage acne

Kan hyaluronsyre udløse acne?

af Elaine De Vega | 27. december 2023