lysterapi eksemlysterapi eksem

Hvilke hudplejeprodukter er bedst egnede til at hjælpe dine hudproblemer? Tag vores 1 minuts hudquiz

5 ting at vide om eksem

af Andres Jimenez | 25. april 2022
Har du bemærket et rødt, kløende udslæt på din hud? Har du tør, revnet hud, der bare ikke vil hele, uanset hvad du gør? Hvis det er tilfældet, har du muligvis at gøre med eksem.
Hvis du er som de fleste andre, har du sikkert aldrig hørt om det før. Eksem er en tilstand, der får huden til at blive betændt eller irriteret.
Den nøjagtige årsag til eksem er ukendt, men det menes at skyldes en kombination af genetiske og miljømæssige faktorer.
Hvis du har det, er du ikke alene. Det anslås, at der er millioner af mennesker, der lider af denne tilstand.
Det kan være svært at vide, hvad man skal gøre, hvis man eller en man holder af har fået konstateret eksem, men der er nogle ting, som alle bør vide om dette problem.
I dette blogindlæg vil vi diskutere 5 ting, du skal vide om det.

Det smitter ikke

Eksem er ikke smitsom. Du kan ikke "fange" det fra en anden. En af de mulige årsager til, at du har det, er fordi du er disponeret for det.
bedste lysterapi eksem 
Det kan være frustrerende at få en eksemopblussen, men prøv at modstå trangen til at klø. Ridser vil kun gøre udslættet værre og kan føre til infektion.
Der findes ingen kur mod det, men der findes løsninger, der kan hjælpe med at lindre symptomerne.
Hvis du har at gøre med det, er det bedste du kan gøre at lære så meget som muligt om tilstanden og hvilke behandlinger der er tilgængelige.
Der findes en række forskellige lægemidler, der kan hjælpe med at kontrollere eksemopblussen. Hvis du kæmper for at håndtere dit eksem, så tal med din læge om behandlingsmuligheder.

Eksem er ikke kun tør hud

Mens tør hud er et symptom på det, er de to tilstande ikke de samme. Eksem er en kronisk tilstand, der får huden til at blive betændt eller irriteret.
Tør hud er en almindeligt problem der kan være forårsaget af en række faktorer, herunder vejr, alder og hudplejeprodukter.
bedste lysterapi eksem
Når du har det, er det vigtigt at fugte din hud regelmæssigt. Dette vil hjælpe med at forhindre tørhed og irritation.
Der findes en række forskellige fugtighedscreme, som er designet til brug på eksemudsat hud. Tal med din læge eller hudlæge om, hvilken der er den rigtige for dig.

Det er ikke bare en børnesygdom

Mens eksem ofte opfattes som en børnesygdom, kan det påvirke mennesker i alle aldre. Faktisk lider mere end 30 millioner amerikanere ifølge National Eczema Association af denne omstændighed.
Det kan være en livslang tilstand, men det er ofte mest alvorligt i barndommen. Børn med eksem kan opleve opblussen, der varer i uger eller endda måneder ad gangen.
fototerapi eksem behandling
Når børn bliver ældre, kan de opleve, at deres symptomer forbedres. Nogle voksne oplever dog fortsat alvorlige eksemopblussen gennem hele deres liv.
Der er ingen måde at forudsige, hvor længe du vil have det, eller hvor alvorligt det vil være. Det bedste, du kan gøre, er at lære så meget som muligt om tilstanden, og hvordan du håndterer den.

Eksem kan være forbundet med andre tilstande

Du kan have øget risiko for andre tilstande, såsom astma og høfeber, hvis du har det. Det skyldes, at eksem ofte er forbundet med allergi.
Mere end 60 procent af mennesker med det har også allergi. Så hvis du lider af dette, er det vigtigt at være opmærksom på din risiko for andre tilstande.
Derudover kan en række tilstande, såsom psoriasis, forårsage symptomer, der ligner eksem. Hvis du er usikker på, om du har det eller en anden lidelse, er det vigtigt med en ordentlig diagnose.
Tal med din læge om måder at håndtere dine allergier på og reducere din risiko for at udvikle andre sygdomme.

Eksem kan behandles

Der er ingen kur mod det, men der er behandlinger, der kan hjælpe med at kontrollere symptomerne. For folk, der kæmper for at håndtere deres eksem, bede om en recept om behandlingsmuligheder.
Der er en række forskellige behandlinger tilgængelige, herunder aktuelle cremer og salver, oral medicin og lysterapi.
Desuden er der en række ting, du kan gøre derhjemme for at lindre dine symptomer. Disse omfatter:

Fugtighedscreme

Regelmæssigt at påføre en fugtighedscreme på din hud kan hjælpe med at kontrollere eksemopblussen. Se efter produkter, der er designet til brug på eksemudsat hud.
fototerapi eksem behandling

Undgå irriterende stoffer

Nogle stoffer, såsom hårde sæber og rengøringsmidler, kan udløse en eksemopblussen. Hvis du har det, er det vigtigt at undgå disse irriterende stoffer.

Håndtering af stress

Stress kan gøre det værre. Hvis du kæmper for at styre dit stressniveau, så tal med din læge om måder at reducere din stress på.
Det er en kronisk tilstand, som kan være svær at håndtere. Ikke desto mindre er der løsninger, der kan hjælpe med at kontrollere dine symptomer. Med den rette ledelse kan du leve et normalt og sundt liv på trods af denne tilstand.
Den bedste behandling for dig vil afhænge af sværhedsgraden af ​​dine symptomer. Tal med den rette person om, hvilket middel der er det rigtige for dig.
Eksem kan være en frustrerende og smertefuld tilstand, men der er ting, du kan gøre for at klare det. Ved at lære så meget som muligt om det, kan du tage skridt til at kontrollere dine symptomer og forbedre din livskvalitet. Hvis du eller en du kender har det, så tøv ikke med at bede om hjælp.

Hjælpsomme links

Klar til at forvandle din hud med Solawave? Få din personlige rutine

Forvandl din hud med solwave

Relaterede artikler

helkrops rødlysterapi før og efter

Fototerapi til eksem

af Andres Jimenez | 12. september 2022
blålysterapi før og efter

Eksem, Forklaret

af Andres Jimenez | 20. august 2022