helkrops rødlysterapi før og efterhelkrops rødlysterapi før og efter

Hvilke hudplejeprodukter er bedst egnede til at hjælpe dine hudproblemer? Tag vores 1 minuts hudquiz

Fototerapi til eksem

af Andres Jimenez | 12. september 2022
I dette blogindlæg vil vi diskutere fototerapi mod eksem i detaljer. Vi vil besvare almindelige spørgsmål som, hvad fototerapi er, og hvordan det virker, og tale om de forskellige måder, hvorpå det kan bruges til at behandle eksem.
helkrops rødlysterapi før og efter

Hvad er fototerapi?

Fototerapi, også kendt som lysterapi, er en behandling, der bruger lys til at forbedre hudens udseende og sundhed. Det kan bruges til at behandle en række hudsygdomme, herunder eksem. Fototerapi går ud på at udsætte huden for visse typer lys. Dette lys hjælper med at forbedre cirkulationen, reducerer betændelse og fremskynder helingsprocessen. 

Hvad skal jeg forvente med fototerapi?

Under fototerapi vil lyset blive rettet mod de berørte områder af din hud. Hver session varer i en kort periode, normalt ikke mere end 30 minutter. De fleste mennesker skal have fototerapisessioner tre gange om ugen i flere uger eller måneder for at se resultater.
Du kan opleve nogle bivirkninger under fototerapi, såsom tør hud, kløe eller rødme af huden. Disse bivirkninger er normalt milde og går over af sig selv. Hvis du har mere alvorlige bivirkninger, kan din læge justere din behandlingsplan.

Hvad er fordelene ved fototerapi?

Fototerapi er en sikker og smertefri behandling der har få bivirkninger. Det kan være en effektiv behandling mod eksem.

Standard fordele

  1. Sikker og smertefri
  2. Få bivirkninger
  3. Reducerer betændelse og kløe
  4. Kan reducere opblussen
  5. Gendan hudens naturlige barrierefunktion

 helkrops rødlysterapi før og efter

Følelsesmæssige fordele

Hjælp patienter med at føle sig bedre tilpas i deres egen hud
Hjælp patienter med at reducere forlegenhed
Hvis du overvejer fototerapi for dit eksem, skal du sørge for at diskutere de potentielle fordele og risici med din læge.

Hvad er eksem?

Eksem er en almindelig hudlidelse, der får huden til at blive tør, kløende og betændt. Det kan være meget ubehageligt, og det kan nogle gange føre til sekundære infektioner. Der er ingen kur mod eksem, men der er behandlinger, der kan hjælpe med at mindske symptomerne.

Hvordan hjælper fototerapi med at behandle eksem?

Fototerapi kan hjælpe med at behandle eksem ved at reducere inflammation og fremskynde helingsprocessen. Lyset fra fototerapi apparat hjælper med at forbedre cirkulationen og reducere antallet af inflammatoriske celler i huden. Dette kan hjælpe med at reducere symptomerne, såsom:
  1. Tørhed
  2. Rødme
  3. Kløe

Hvordan er fototerapi sammenlignet med andre eksembehandlinger?

Der er en række forskellige behandlinger tilgængelige for eksem, og lysterapi er kun én mulighed. Andre almindelige behandlinger omfatter:

Aktuelle steroider

Den mest almindelige behandling for eksem. De bruges typisk til milde til moderate tilfælde af eksem, og kan være meget effektive. De kan dog også have nogle bivirkninger, såsom udtynding af huden.

Orale steroider

Anvendes typisk til mere alvorlige tilfælde af eksem. De kan være effektive, men de kan også have nogle alvorlige bivirkninger, såsom vægtøgning, forhøjet blodtryk og osteoporose.

Antihistaminer

De kan hjælpe med at lindre kløen forbundet med eksem. De kan dog også forårsage døsighed.

Immunmodulatorer

En nyere form for eksembehandling. De virker ved at undertrykke immunsystemet, hvilket kan være nyttigt for mennesker med svær eksem. De kan dog også øge risikoen for infektioner.
Fototerapi anses generelt for at være sikrere end topiske steroider, orale steroider og immunmodulatorer. Derudover er det ofte lige så effektivt som disse andre behandlinger. Det er dog vigtigt at tale med en læge for at finde den bedste behandling for dig.
rødlysterapi før og efter billeder
Eksem er en kronisk hudlidelse, som kan være svær at behandle. Der findes dog en række forskellige behandlingsmuligheder, og lysterapi er blot en af ​​dem. Hvis du overvejer lysbehandling af dit eksem, skal du sørge for at tale med din læge for at finde ud af, om det er den rigtige behandling for dig.

Klar til at forvandle din hud med Solawave? Få din personlige rutine

Forvandl din hud med solwave

Relaterede artikler

blålysterapi før og efter

Eksem, Forklaret

af Andres Jimenez | 20. august 2022