lysterapi hudplejelysterapi hudpleje

Virker lysterapi for alle hudlidelser?

af Andres Jimenez | 26. august 2022
Der er meget forvirring omkring lysterapi, og om den kan bruges til at behandle alle hudlidelser. I dette blogindlæg vil vi rydde op i den forvirring og give dig fakta om lys til hudbehandlinger. Vi vil diskutere, hvad denne behandling er, de forskellige typer, og hvordan den kan bruges til at behandle forskellige hudlidelser.

Hvad er lysterapi?

Lysterapi, også kendt som lysterapi, er en type behandling, der bruger lys til at forbedre hudforholdene. Lyset kan være fra solen eller fra kunstige kilder, såsom lasere, lamper og LED'er.
lysterapi

Lysterapi typer

Der er to hovedtyper:

Ultraviolet

Ultraviolet (UV) er en form for lysbehandling, der bruger UV-stråling. UV-stråling er en form for energi, der forsøger at matche output fra solen.

Synligt lys

Det er en slags terapi, der anvender rødt, blåt eller nær-infrarødt lys til at helbrede hudproblemer. Denne form for behandling hævdes at være mindre hård mod huden end UV-lysterapi.

Hudforhold

Lysterapi kan bruges til behandle en lang række hudsygdomme. Nogle af de mest almindelige tilstande, der reagerer godt på behandlingen, omfatter acne, eksem og psoriasis.
lysterapi hudpleje

Acne

Det er en tilstand, der rammer mange mennesker, både unge og ældre. Det kan være forårsaget af en række ting, herunder hormoner, kost og stress. Der er mange forskellige behandlinger for acne, herunder håndkøbsmedicin og receptpligtig medicin. Nogle mennesker finder også lindring fra naturlige midler, såsom tea tree olie eller citronsaft. Lysterapi har vist sig at være en effektiv behandling af acne ved at hjælpe med at dræbe de bakterier, der forårsager tilstanden.

Eksem

Eksem kan give meget ubehag. Huden er tør, kløende og kan danne blærer og bløde. Der er ingen entydig kur mod eksem, men der er nogle ting, du kan gøre for at hjælpe med at håndtere symptomerne.
lysterapi eksem
Fototerapi kan bidrage til at reducere betændelse forbundet med eksem og kan også være med til at forbedre hudens udseende.
Hvis du har eksem, er det vigtigt at holde din hud hydreret. Påfør en fugtighedscreme på din hud ofte, og sørg for at drikke rigeligt med væske. Du vil måske også undgå triggere, der får dit eksem til at blusse op, såsom hårde sæber, rengøringsmidler eller kemikalier.

Psoriasis

Det er en hudlidelse, der kan forårsage, at der dannes røde, skællende pletter på huden. Det er muligt, at dine plastre kan være kløende og ubehagelige. Det er en kronisk tilstand, som betyder, at den varer længe og ikke kan helbredes helt. Der findes dog behandlinger, der kan hjælpe med at håndtere psoriasis.
lysterapi hudpleje
Det er vigtigt at fugte din hud, hvis du har psoriasis. Påfør lotion regelmæssigt, og overvej at bruge en luftfugter i dit hjem for at forhindre, at din hud bliver for tør. Undgå alt, der kan forværre din psoriasis, herunder stress, visse lægemidler eller infektioner.
UV-terapi kan hjælpe med at reducere betændelse forbundet med psoriasis og kan også hjælpe med at forbedre udseendet af din hud.
Lysterapiapparater kan være en effektiv behandling af en række hudsygdomme. Det kan hjælpe med at dræbe de bakterier, der forårsager akne, reducere betændelse forbundet med eksem og forbedre forekomsten af ​​psoriasis. Hvis du lider af en af ​​disse tilstande, kan det være en god mulighed for dig.
Sørg for at tale med din læge om, hvorvidt lysterapi er det rigtige for dig.
Tak fordi du læste!

Forvandl din hud med solwave

Ikke sikker på, hvor du skal starte? Tag vores hudquiz.

relaterede artikler

rød lysstav

Led lysterapi faq

af Jazmine Roxas | 16. august 2023