blå lys terapi tryllestavblå lys terapi tryllestav

Blålysterapi, forklaret

af Andres Jimenez | 2. marts 2022
Rød og blå lysterapi har optaget meget opmærksomhed i skønhedsverdenen på det seneste. Især blålysterapi anbefales ofte til personer, der kæmper med acne-relaterede tilstande og solskader. Hvad er det, og hvad gør det? I dag kiggede SolaWave-teamet nærmere.

Blålys terapi: Et overblik

Du er måske også bekendt med ideen om, at 'blåt lys' fra dine skærme kan afbryde søvncyklusser. Det kan også bruges som en ikke-invasiv alternativ måde at behandle hudsygdomme på, der ligger på eller lige under hudens overflade, og har endda vist et vist potentiale i kampen mod hudkræft. Blåt lys behandling indebærer bogstaveligt talt at bade huden i denne særlige lysfrekvens på en kontrolleret måde gennem målpåføring.
blåt lys terapi

Historien om blålysterapi

Blålys terapi forskning har været under udvikling siden århundredeskiftet, hvor hovedparten af ​​den nuværende tilgængelige forskning er accelereret siden 90'erne. Det bygger på et endnu stort arbejde omkring lysterapi. 

Hvordan virker blålysterapi?

Hvordan virker blålysterapi? Det er vigtigt at indse, at huden kan absorbere og reagere på forskellige frekvenser af lys på forskellige måder. Du kender måske til den skade, UV-stråler kan gøre på huden. Blåt lys er et venligt navn for et andet lysspektrum, som kan hjælpe med at fremme heling i stedet for vævsskader, og virker ved at trænge ind i selve overfladen af ​​huden og virke på cellestrukturerne der.
blåt lys terapi for rynker

Hvad bruges blålysterapi til?

Hvad bruges blålysterapi til? Det viser et stort potentiale til at hjælpe med en bred vifte af hudsygdomme, men lad os se nærmere på nogle almindelige bekymringer.

Blålys terapi til acne

Blåt lys til acne er måske den mest almindelige brug af blålysbehandling i dag. Det har vist sig at have hudregenererende egenskaber sammen med potentialet til at lindre overproduktionen af ​​talg i dine oliekirtler. Sammen med evnen til at zappe acne-dannende bakterier har den en værdifuld plads i enhver acnebehandling. 

Blålysterapi mod rosacea

Mens rødt lys terapi for rosacea ser ud til at være den mest effektive, at tilføje noget blåt lys til dit behandlingsregime kan have yderligere fordele. Det bringer de samme acne-bekæmpende egenskaber til bordet, beroligende overproduktion af talg, som yderligere kan forværre tilstanden. Det er også blevet foreslået, at det kan hjælpe overfladelæsioner fra rosacea med at hele hurtigere. 

Blålysterapi mod rynker

blåt lys terapi for rynker
Blålysterapi bruges typisk ikke til rynker. I stedet er du bedst tjent med at se på rødt lysterapi, eller en kombinationsanordning, til anti-aldringsformål. Blåt lys har dog et vist potentiale til at hjælpe med at reparere solskader, som kan bidrage til udseendet af aldrende hud.

Rapporteret Fordele ved blålysterapi?

Hvad er fordelene ved blålysterapi? Vi har allerede set på nogle vigtige fordele med blåt lys ovenfor, men lad os dykke ned i de egenskaber, der gør dette til en stærk hudbehandling mere i dybden. 

Fordel #1 - hudkræft

Langt den bedste måde at forebygge hudkræft på er selvfølgelig at praktisere sikre solvaner. Men for dem af os, der allerede står over for en hudkræftdiagnose, kan blåt lys have en rolle at spille i behandlingen. Kombineret med et specifikt fotosensibiliserende lægemiddel kan det hjælpe med at dræbe kræftceller uden at beskadige de omgivende sunde celler. Det er overflødigt at sige, at hvis dette lyder som en terapi for dig, bør det altid udføres under en læges øje. Et hjem blåt lys til ansigtsenhed vil ikke hjælpe i dette aspekt.

Fordel #2 - Ikke-invasiv

En af de ting, der gør blålysterapi så tiltalende, er, at den virker non-invasivt, uden behov for længere nedetid eller særlig forberedelse og lang restitution. Dette giver det et fantastisk potentiale som behandling.

Introduktion til SolaWave

blåt lys terapi for rynker
Er du klar til at prøve blålysterapi i hjemmet? SolaWave er stolte af at tilbyde en række spændende lysterapi-alternativer i hjemmet, som du kan prøve for en bedre hud. Hvis du håber på at udnytte noget af potentialet fordelene ved blålysterapifra komforten af ​​din sofa, hvorfor så ikke få fat i SolaWave-teamet i dag?

Forvandl din hud med solwave

Ikke sikker på, hvor du skal starte? Tag vores hudquiz.

Relaterede artikler

rødt lys terapi

Mikrostrømme, forklaret

af Andres Jimenez | 2. september 2022