rødt lys terapi for knækkede kapillærerrødt lys terapi for knækkede kapillærer

Brækkede kapillærer er nemmere at behandle, end du tror

af Andres Jimenez | 27. august 2022

Brækkede kapillærer er dilateret eller forstørrede blodkar lige under overfladen af ​​huden og findes oftest i ansigtet og på benene. På grund af virkningerne af forstørrelse eller sprængning af kapillærer kan de røde årer vise sig i et sammenfiltret netværksmønster, der ligner edderkoppespind, hvilket giver dem det daglige navn "edderkoppårer". Selvom knækkede kapillærer i ansigtet kan forekomme hvor som helst, har de en tendens til at være særligt mærkbare omkring hagen, næsen og kinderne. 

Årsager til ansigtsbrudte kapillærer kan variere, fra blå mærker på grund af en skade til bivirkningerne af en alt for aggressiv hudbehandling synes godt om mikrodermabrasion. Folk der lider af rosacea, solskader, eller bare dem med naturligt meget følsom eller reaktiv hud takket være genetik kan være meget mere modtagelige for ansigtets edderkopper. 

rødt lys terapi for knækkede kapillærer

Til medicinsk behandling af ødelagte kapillærer omfatter mulighederne retinoider, IPL (intens pulsed light), og en injektionsbaseret behandling kendt som scleroterapi. På den lysteknologi side af behandlinger, betragtes IPL bredt som en af ​​de mere effektive behandlinger af ødelagte kapillærer (der tager så lidt som 3-4 sessioner for at se resultater), og der er nogle nye beviser for, at LED lysterapi kan hjælpe med at udrydde visse former for edderkoppårer i ansigtet. Men der er i øjeblikket intet hjemme-produkt på markedet, der er godkendt til at behandle ødelagte kapillærer, så for nu er det bedste bud at konsultere din hudlæge for professionel medicinsk behandling.

De fleste behandlinger af edderkopper kræver tilsyn med hudlæge, selv med kl.hjemmeterapier, så tjek med din læge for at se, hvad den bedste handlingsplan er for dig.

Forvandl din hud med solwave

Ikke sikker på, hvor du skal starte? Tag vores hudquiz.

Relaterede artikler

rødt lys terapi

Mikrostrømme, forklaret

af Andres Jimenez | 2. september 2022