lysterapi mod rosacealysterapi mod rosacea

Lysterapi til behandling af rosacea og rødme

af Elena Simmons | 8. februar 2022

Rosacea er en tilstand, der forårsager rødme og ofte små, røde knopper i ansigtet, der nogle gange kan forveksles med akne eller andre hudsygdomme. Mens det for nogle kan være sæsonbestemt, kan det at kæmpe med rosacea og generel rødme i ansigtet være utroligt frustrerende og til tider en livslang kamp for dem, der lider af det. Selvom der ikke findes nogen medicinsk kur mod rosacea, har der været mange fremskridt i behandlingen af ​​de kroniske symptomer på rosacea lige fra topiske cremer til behandling af rødme, antibiotika, acnemedicin og for nylig, lysterapi.

rosacea rødt lys terapi

Undersøgelser viser, at lysterapi dramatisk kan hjælpe med at reducere forekomsten af ​​rødme i ansigtet, rødmen og telangiektasi (almindeligvis kendt som edderkopper) for dem, der oplever rosacea. Der er forskellige former for lysterapi som har vist lovende resultater i symptomreduktion, herunder laserterapi (også kaldet fotodynamisk terapi), rødt lys LED terapi, rød og blå lysterapi, og intens pulserende lysterapi (IPL). Når lysterapi bruges til at behandle synlige blodkar, så de fleste patienter en 50% til 75% reduktion af synlige blodkar efter blot 1 til 3 behandlinger. 

For at lysterapi skal lykkes, kræves der generelt gentagne behandlinger for at opretholde forbedringen af ​​hudens udseende. Bivirkninger er normalt minimale men har været kendt for at omfatte midlertidig rødme, tab af hudfarve og mindre blå mærker.

rosacea rødt lys terapi

Mere forskning er nødvendig for at fastslå hvor længe lysterapibehandlinger er effektive mod rosacea og rødme, men nogle patienter har rapporteret positive resultater for 3 måneder og op til 2 år hvornår at bruge lysterapi som et terapeutisk middel. Tal som altid med din hudlæge for at lave den bedste behandlingsplan, der virker for dig. 

Forvandl din hud med solwave

Ikke sikker på, hvor du skal starte? Tag vores hudquiz.

relaterede artikler

rødt lys terapi

Mikrostrømme, forklaret

af Andres Jimenez | 2. september 2022
rødt lys terapi for knækkede kapillærer

Brækkede kapillærer er nemmere at behandle, end du tror

Hvordan virker mikrostrøm?

af Andres Jimenez | 27. august 2022