rødt lys ansigtsbehandlingerrødt lys ansigtsbehandlinger

Rødt lys terapi, forklaret

af Andres Jimenez | 3. marts 2022
Uanset om du kigger rød lys terapi lamper, imponeret over rødt lys terapi før og efter, eller bare ønsker at være på forkant med de seneste skønheds- og sundhedstrends, har vi samlet denne nyttige guide til rødt lys terapi for dig.

Hvad er rødt lysterapi

Rødt lys terapi bruger lys med lav bølgelængde til at forsøge at løse en række hudproblemer. Det er nogle gange kendt som laserlysterapi på lavt niveau. Vi vil se på disse mere detaljeret nedenfor, men påstået fordelene ved rødt lys terapi omfatter et væld af almindelige hudproblemer, fra acne til aldring. Som alle hudbehandlinger er det selvfølgelig ingen mirakelkur, og der er stadig masser af forskning at gøre. Men hvis du kæmper for at elske den hud, du er i, er der god grund til at overveje det. 

Historien om rødt lysterapi

Kunne du tænke dig en rumalderbehandling? Rødlysterapi, eller RLT, blev brugt i 90'erne til et vidt forskellige formål - at hjælpe planter med at vokse i rummet.
Mens det blev skrinlagt, blev der opdaget et vist potentiale for medicinsk brug. Man håbede, at en lignende proces kunne booste energien i vores egne celler. Det var beregnet til at hjælpe med at løse medicinske problemer som langsom heling, muskelatrofi, når de er sengeliggende, og endda astronauters nedsatte knogletæthed på grund af manglende tyngdekraft.

Hvordan virker rødt lysterapi?

Heldigvis er det en super simpel behandling. Det er lige meget om det er rødt lys til ansigtet eller kroppen. Din hud vil blive udsat for rødt lys med den relevante frekvens. Til helkropsbehandling kan dette bruge en rød lys terapi seng i stedet for en tryllestav. 
Da denne form for lys kan trænge meget længere ind i huden, kan den absorberes og bruges på et niveau, som andre terapier ikke kan. På grund af dette kan det absorberes af mitokondrier i huden og producere mere adenosintrifosfat eller ATP (se denne videnskabelige undersøgelse for mere teknisk information). 
Hvad betyder det i normale termer? ATP er en energikilde for celler. Dette betyder, at de muligvis kan genoprette og forynge celler indefra og ud. Dette kan til gengæld i høj grad bidrage til hudens overordnede sundhed, samt hjælpe med specifikke problemer. 
bedste rødt lys ansigtsbehandlinger
I modsætning til lasere er der ingen overfladeskader på huden fra RLT. Den arbejder cirka en halv centimeter under overfladen. Det betyder, at der er potentiale for at opnå de samme effekter som IPL og andre laserbehandlinger, men uden de kontrollerede overfladeskader.
Da dette stadig er en ny teknologi, er vi kun i den tidlige forskningsfase. Mere videnskabelig undersøgelse af det nøjagtige potentiale og fordelene ved rødt lys terapi er nødvendig. Men indledende undersøgelser ser lovende ud.

Hvad bruges rødlysterapi til?

Selvom RLT har brug for yderligere forskning, har infrarød lysterapi allerede potentiale for nøgleproblemer, herunder: 

Rødt lys terapi for acne

Vi har længe vidst, at sollys kan hjælpe visse tilfælde af acne vulgaris. Det beroliger overaktiv talgproduktion. Men eksponering for sollys er forbundet med risici. Både UVA- og UVB-stråler forårsager andre hudproblemer, herunder hudkræft. 
Forestil dig at kunne udnytte alle de gode ting ved sollysspektret uden det dårlige? Det er det potentiale, som rødt lys terapi for ansigt acne har. Det kombineres ofte med blålysterapi og andre behandlinger, da der stadig er behov for mere forskning. Men potentialet for at reducere betændelse og irritation og samtidig reducere talgoverproduktion er enormt. 

Rødt lys terapi for rosacea

Rosacea er en tilstand, hvor ansigtet ser permanent ud til at være 'skyllet' på grund af udvidede blodkar. Vi bruger allerede en række lasere til at 'zappe' edderkoppeårer væk. Men fordi rosacea er forårsaget af immunitet og betændelsesproblemer, er denne terapi ikke særlig nyttig. De kommer tilbage.
Rødlysterapi har potentialet til både at dæmpe betændelsen og fjerne det beskadigede kar. Rosacea lysterapi er ved at blive undersøgt for dets potentiale i en række kroniske inflammatoriske sygdomme og autoimmune problemer, faktisk af den grund. 

Rødt lys terapi mod rynker

rødt lys ansigtsbehandlinger
RLT kan muligvis forynge huden. Det kan øge kollagen- og fibroblastproduktionen, blodcirkulationen, mRNA-stimulering og reducere celleskader. Hvad betyder det for dig? Yngre, glattere hud, forhåbentlig! Behandling med rødt lys kan være et værdifuldt anti-aldringsværktøj.

Rapporteret Fordele ved rødt lysterapi?

Udover disse nøgleområder, hvilke andre fordele ved rødt lys er der?

Fordel #1 - sårheling

Mange af de samme fordele, der kunne gøre det kraftfuldt i anti-aging, ville hjælpe med at fremskynde sårheling. Dette har et enormt potentiale for kirurgisk genopretning, arreduktion og meget mere. 

Fordel #2 - hårtab

Alopeci og hårtab er en selvtillidsdræber. RLT har allerede vist et vist potentiale, i en bestemt båndbredde, for at øge hårtætheden. 

Fordel #3 - Reducer inflammation

Du har sikkert bemærket, at betændelse er en rød tråd i de bedste behandling med rødt lys potentialer, vi har bemærket. Kronisk betændelse er hovedårsagen til mange invaliderende problemer. RLT ser ud til at have konsekvent antiinflammatorisk resultater, hvilket gør dette til en meget effektiv mulighed.

Introduktion til SolaWave

rødt lys ansigtsbehandlinger
Tænker allerede på at prøve rødt lys terapi i hjemmet? SolaWave inkorporerer mikrostrøm, rødt lysterapi, løftemassage og terapeutisk varme for at give dig rigtige resultater og utrolig selvpleje - alt i ét! Hvis du er ivrig efter at prøve det bemærkelsesværdige potentiale ved rødt lys for dig selv, hvorfor så ikke hente en i dag?

Forvandl din hud med solwave

Ikke sikker på, hvor du skal starte? Tag vores hudquiz.

Relaterede artikler

rødt lys terapi

Mikrostrømme, forklaret

af Andres Jimenez | 2. september 2022