rødt lys terapi i hjemmetrødt lys terapi i hjemmet

Hvilke hudplejeprodukter er bedst egnede til at hjælpe dine hudproblemer? Tag vores 1 minuts hudquiz

Fototerapi: en omfattende guide

af Andres Jimenez | 15. september 2022
Hvad er fototerapi? Kort sagt er det brugen af ​​lys til at behandle forskellige hudsygdomme. Det har en lang historie, der går tilbage til oldtiden, og er stadig en vigtig behandlingsmulighed for mange hudsygdomme i dag. I dette indlæg vil vi udforske alle aspekter af denne terapi - fra dens historie til dens nuværende anvendelse til behandling af forskellige hudsygdomme. Vi vil også tage et kig på fordele og ulemper, samt de dermed forbundne omkostninger.

Fototerapi

rødt lys terapi i hjemmet

Så hvad er lysterapi egentlig? Det er brugen af ​​ultraviolet (UV) lys til at hjælpe med at behandle forskellige hudsygdomme. De tre typer UV-lys, der er mest almindeligt anvendt, er UVA, UVB og UVC. Hver type lys har forskellige effekter på huden, hvilket vil blive diskuteret mere detaljeret senere. Denne terapi kan udføres på en læges kontor eller derhjemme med specialudstyr.

Første anvendelser

Lad os nu tage et kig på historien om denne terapi. En af de tidligste registrerede anvendelser af fototerapi var af de gamle egyptere. De ville udsætte deres hud for solen for terapeutiske fordele. I nyere historie begyndte UV-terapi at blive brugt i begyndelsen af ​​1900-tallet behandle hudsygdomme såsom psoriasis og vitiligo.
Niels Finsen var den første person, der modtog Nobelprisen i medicin for sit arbejde med fototerapi. Han opdagede, at visse bølgelængder af lys kunne bruges til at behandle hudsygdomme. Han udviklede også det første medicinske udstyr, som stadig bruges i dag.

Hvilke tilstande kan fototerapi bruges til at behandle?

Der er mange forskellige hudsygdomme, der kan hjælpes med denne terapi. Faktisk er det en af ​​de mest alsidige hudbehandlinger, der findes. Nogle af de mest almindelige tilstande omfatter eksem, psoriasis, vitiligo og atopisk dermatitis. Det kan også bruges til at behandle acne, gulsot og visse former for kræft.
UV-lysterapi kan være en fantastisk måde at forbedre din hudsundhed og behandle tilstande, som du måske kæmper med. Hvis du mener, at denne type behandling kunne være den rigtige for dig, så tal med din hudlæge for at se, om det er en mulighed.

Fordele og ulemper

Nu hvor vi har dækket, hvad fototerapi er og dens historie, lad os tage et kig på nogle af fordele og ulemper forbundet med denne behandling. En af de vigtigste fordele er, at det er relativt sikkert, når det gøres under opsyn af en læge. Det er også en ikke-invasiv behandling med få bivirkninger. Derudover kan den bruges til at behandle en lang række hudsygdomme.
På minussiden kan det være dyrt, og det er måske ikke dækket af forsikringen. Det kan også tage flere uger eller måneder at se resultater. I nogle tilfælde er det måske slet ikke effektivt.
Hvis du overvejer denne behandling, skal du sørge for at diskutere fordele og ulemper med din hudlæge for at se, om den er den rigtige for dig.

Omkostninger

Omkostningerne vil variere afhængigt af en række faktorer, såsom typen af ​​behandling, sværhedsgraden af ​​din tilstand, og hvor mange sessioner du har brug for. Generelt kan hver session koste alt fra 213,99 kr. til 713,99 kr..
rødt lys terapi i hjemmet

Enheder i hjemmet

Selvom fototerapi er blevet brugt som en behandling af hudsygdomme i århundreder, er det først for nylig, at hjemmeapparater er blevet tilgængelige for offentligheden. Disse enheder er designet til at give folk mulighed for at forkæle sig selv med UV-lys i komfort i deres eget hjem.
En af de vigtigste fordele er, at den er praktisk og nem at bruge. Du kan bruge den, når som helst du vil, uden at skulle til en læges kontor eller klinik. Derudover er disse enheder typisk meget økonomiske end at få behandlinger fra en professionel.
Fototerapi kan være fantastisk måde at forbedre din hudsundhed på og behandle tilstande, som du måske døjer med. Hvis du mener, at denne type behandling kunne være den rigtige for dig, så tal med din læge for at se, om det er en mulighed. 

Klar til at forvandle din hud med Solawave? Få din personlige rutine

Forvandl din hud med solwave

Relaterede artikler

bedste apparater til rødt lys

Fototerapi, forklaret

af Andres Jimenez | 14. juli 2022