Rødlysterapi til mørke pletterRødlysterapi til mørke pletter

Hvilke hudplejeprodukter er bedst egnede til at hjælpe dine hudproblemer? Tag vores 1 minuts hudquiz

Rødlysterapi til mørke pletter

af Andres Jimenez | 22. september 2022
Du tager et kig i spejlet en dag, og du bemærker en lidt mørkere plet på din hud, hvor der aldrig har været. Du dækker det med makeup og går videre med din dag. Den følgende uge bemærker du, at den er en lille smule mørkere, og du har brug for mere concealer for at blande den med resten af ​​din hud. Du er på vej til at få solpletter også kendt som hyperpigmentering. Det er pletter, der har udviklet sig på din hud fra at blive blødt i solens stråler uden beskyttelse. Du tror måske, at de er en uundgåelighed, og når du bliver ældre, vil du få flere af dem. Dette kan være sandt, men der er behandlinger, der effektivt vil reducere forekomsten af ​​solpletter på huden.

Typer af hyperpigmentering (mørke pletter)

Der er tre forskellige typer mørke pletter, du kan få:
  • Melasma
  • Alderspletter
  • Betændelse

Melasma

Melasma findes typisk hos gravide kvinder på grund af de hormonelle ændringer, de gennemgår. Det præsenterer sig selv som mørke pletter i ansigtet og maven. Denne tilstand er ikke specifik for gravide kvinder, alle kan få den, men den findes for det meste hos kvinder og mennesker, der har mørkere hud.

Alderspletter

Alderspletter er præcis, hvad de lyder som, pletter, som ældre mennesker får fra mange års soleksponering og miljømæssige forhold. Disse pletter viser sig som mørke pletter på hænder, ansigt og hoved.

Betændelse

Inflammatorisk hyperpigmentering forekommer mest hos mennesker med hudsygdomme som eksem eller acne. Mærkerne optræder oftest i ansigtet og på halsen og kan være kløende og smertefulde.

Hvad er rødt lys terapi?

Rødt lys terapi (RLT) er en behandling, der bruger Led lys at skinne på huden og vække kraften i mitokondrierne, der fungerer som energigeneratoren i din krop. Mitokondrierne sender derefter denne energi videre til cellerne og får dem til at arbejde hårdere på at generere nye celler og fikse eventuelle beskadigede celler.

Hvordan kan rødlysterapi hjælpe med mørke pletter?

Rødlysterapi til mørke pletter bruger en lysstråle til at skinne på ansigtet eller kroppen og skabe den mitokondrielle reaktion, der får cellerne til at reproducere nye hudceller og hele huden. Når du går til en klinik for at få denne behandling, kan du få klinikeren til at bruge en stav til rødt lys, som er en håndholdt enhed, der udsender rødt lys. Denne røde lysstav er effektiv, når den presses mod ansigtet i visse områder i 10 sekunder ad gangen. Dette er en af ​​de mest effektive metoder, når det kommer til, hvordan man behandler mørke pletter.

Kan jeg bruge rødlysterapi derhjemme?

Få mennesker kan bruge hver dag på at gå til en klinik for at få en 15-20 minutters rødlysterapibehandling. Derfor er produkter, der kan bruges derhjemme et par minutter om dagen, så populære. Når det kommer til at bruge lysterapi til mørke pletter, er det lige meget, hvor du gør det, så længe du bruger det hver dag for at få det maksimale udbytte. For produkter til rødt lysterapi hjemme, kan du tale med din sundhedspersonale eller hudplejerske og få nogle anbefalinger om den bedste røde lysterapistav i hjemmet eller andre røde lysstrålere, der er effektive. Når du ser på mørke pletter på mere end blot dit ansigt, kan du se ind i røde lyspaneler, der kan stables og ramme flere dele af kroppen på én gang. Forskning viser, at brug af rødlysterapi i 10 minutter hver dag synligt kan reducere forekomsten af ​​mørke pletter og anden hyperpigmentering på huden på så lidt som 2 uger.

Andre fordele ved rødt lysterapi

Denne type terapi har så mange andre fordele udover at reducere mørke pletter. RLT kan reducere acne og betændelse i huden og reducere rynker. Nogle atleter hævder, at rødlysterapi kan reducere kroppens restitutionsperiode efter en intens træning.

Andre fordele ved RLT inkluderer:

  • lysere teint
  • reduceret muskelsmerter
  • lindring af søvnløshed
Uanset om du går til en hudlæges kontor eller bruger en enhed derhjemme, er rød lysterapi bevist at hjælpe med at reducere forekomsten af ​​mørke pletter af enhver art. Du behøver ikke længere leve med de mørke pletter, der viser sig på dit ansigt, hals og hoved. Med blot et par minutter hver dag kan du være på vej til en lysere, klarere og mere ungdommelig hud.

Klar til at forvandle din hud med Solawave? Få din personlige rutine

Forvandl din hud med solwave