rødt lys terapi for rosacearødt lys terapi for rosacea

5 ting at vide om rosacea

af Andres Jimenez | 12. august 2022
1 ud af 5 mennesker lider af rosacea, hvilket gør det til en af ​​de mest almindelige hudsygdomme i verden. Denne situation er karakteriseret ved rødme, betændelse og ofte bumser.
Så hvad er rosacea egentlig? Rosacea er en kronisk tilstand, der forårsager rødme og betændelse i huden. Det kan også forårsage bumser og andre pletter. Det påvirker typisk ansigtet, men det kan også påvirke nakke, bryst og ryg.
Selvom det kan påvirke alle, ses det oftest hos kvinder i alderen 30-50 år. Selvom der ikke er nogen kur mod denne tilstand, er der behandlinger tilgængelige, der kan hjælpe med at kontrollere symptomerne.
rosacea
Hvis du er en af ​​disse mennesker, eller hvis du kender nogen, der lider af rosacea, er det vigtigt at forstå, hvad denne tilstand er, og hvordan man håndterer den.
I dette blogindlæg vil vi diskutere 5 ting, du skal vide om det. Vi vil forklare, hvad der forårsager denne tilstand, og hvordan du kan behandle den.
Vi vil også diskutere nogle af de almindelige symptomer på rosacea og give tips til at håndtere denne tilstand.

Rosacea kan udløses af en række ting

Der er en række ting, der kan udløse rosacea. Disse udløsere kan variere fra person til person, men nogle almindelige udløsere omfatter:
 • Soleksponering
 • Varmt vejr
 • Vind
 • Koldt vejr
 • Fugtighed
 • Dyrke motion
 • Alkoholforbrug
 • Krydret mad
 • Stress
rød lys terapi rosacea
Disse triggere kan få blodkarrene i huden til at udvide sig, hvilket fører til rødme og betændelse. Hvis du lider af rosacea, er det vigtigt at undgå disse triggere så meget som muligt.
Du kan bruge forskellige tilgange, men igen, der er ingen kur.
Når det kommer til at håndtere denne tilstand, er det bedste, du kan gøre, at undgå triggere og altid bruge solcreme.
Adskillige aktuelle midler er tilgængelige, som kan hjælpe med at reducere rødme og betændelse. Disse omfatter cremer, geler og lotioner, der indeholder ingredienser som metronidazol, azelainsyre og erythromycin. Lysterapi er en anden ikke-invasiv medicin mod rosacea.
Der er også oral medicin, der kan bruges til at behandle det. Nogle er antibiotika såsom tetracyclin, doxycyclin og minocyclin.
Ud over medicin er der en række livsstilsændringer, som du kan foretage for at hjælpe med at kontrollere symptomerne på rosacea.

Rosacea kan påvirke øjnene

Rosacea er ikke kun en hudlidelse. Det kan også påvirke øjnene. Dette er kendt som okulær rosacea.
Okulær rosacea kan forårsage en række symptomer, herunder:
 • Tørre, irriterede øjne
 • Lysfølsomhed
 • Sløret syn
 • Øjenrødme og betændelse
Hvis du lider af okulær rosacea, er det vigtigt at se en øjenlæge. De kan ordinere behandlinger, der kan hjælpe med at kontrollere symptomerne.
Desuden, hvis du har det, er det vigtigt at passe ekstra godt på dine øjne. Det betyder, at du bruger kunstige tårer og begrænser din eksponering for sollys og andet skarpt lys.

Genetik og miljø spiller en væsentlig rolle i rosacea

Selvom den nøjagtige årsag til det er ukendt, menes det at være en kombination af genetiske og miljømæssige faktorer.
bedste rødlysterapi rosacea
En masse visse gener, der er blevet forbundet med denne tilstand. Og hvis du har disse gener, kan du være mere tilbøjelig til at udvikle rosacea.
Men selvom du har generne for denne tilstand, betyder det ikke, at du helt sikkert vil få det. Der er mange miljøfaktorer, der også kan spille en funktion i udviklingen af ​​denne tilstand.
Nogle af disse miljøfaktorer omfatter soleksponering, varmt vejr, vind, koldt vejr og fugtighed.
Det er vigtigt at huske, at alles hud er forskellig, og det, der kan udløse det for én person, udløser det måske ikke for en anden.
Hvis du har rosacea, eller hvis du er i fare for at udvikle denne tilstand, er der en række ting, du kan gøre for at forhindre det.

Du kan tage skridt til at forhindre rosacea

Hvis du er i fare for at udvikle denne tilstand, er det vigtigt at tage skridt til at forhindre det. At bruge solcreme og undgå soleksponering er noget af det bedste, du kan gøre.
Du bør også undgå varmt vejr, blæsende forhold og koldt vejr. Disse forhold kan udløse det.
Ud over at undgå triggere kan du bruge en luftfugter til at hjælpe med at holde din hud hydreret. Dette vil hjælpe med at forhindre udtørring og irritation, der kan udløse et udbrud.
Stress kan også udløse det. Så det er vigtigt at styre dit stressniveau. Det kan du gøre ved at træne regelmæssigt og øve afspændingsteknikker.

Det kan være en frustrerende tilstand

Der er ingen kur mod rosacea. Ikke desto mindre er der kur og enheder i hjemmet som kan hjælpe med at kontrollere tegn og symptomer.
Desværre kan det være en meget frustrerende situation. Det kan være svært at finde de rigtige behandlinger og undgå triggere.
Men med korrekt medicin og behandling er de fleste mennesker med denne tilstand i stand til at kontrollere deres symptomer og leve et normalt, sundt liv.
Hvis du tror, ​​du kan have det, er det vigtigt at se en læge. De kan hjælpe med at diagnosticere tilstanden og udvikle en afhjælpningsplan.
Rosacea er et progressivt tilfælde, der påvirker millioner af mennesker verden over. Der er ingen kur mod det, men der findes løsninger, der kan hjælpe med at kontrollere symptomerne.

Forvandl din hud med solwave

Ikke sikker på, hvor du skal starte? Tag vores hudquiz.

Relaterede artikler

rødt lys terapi for rosacea

Rosacea, forklaret

af Andres Jimenez | 10. september 2022
lysterapi mod rosacea

Lysterapi mod rosacea

af Andres Jimenez | 26. august 2022