rødt lys terapi før og efterrødt lys terapi før og efter

5 ting at vide om sklerodermi

af Andres Jimenez | 13. august 2022
Sklerodermi er en sjælden autoimmun sygdom, der påvirker huden og bindevævet. Det kan forårsage betændelse, hærdning af huden og problemer med indre organer. Der er ingen kur mod sklerodermi, men der findes behandlinger, der kan hjælpe med at kontrollere symptomerne. I dette indlæg vil vi diskutere sklerodermi i detaljer, herunder hvordan det diagnosticeres og behandlinger. Vi vil også liste 5 ting, du skal vide om sklerodermi!

Hvordan får man sklerodermi?

Der er intet svar på dette spørgsmål, da sklerodermi kan udvikle sig på forskellige måder. I nogle tilfælde er sklerodermi forårsaget af en infektion eller skade. I andre tilfælde kan det være resultatet af en underliggende autoimmun sygdom. Nogle mennesker kan også være født med et gen, der gør dem mere tilbøjelige til at udvikle sklerodermi.

Hvad er symptomerne på sklerodermi?

Symptomerne på sklerodermi kan variere fra person til person. De kan omfatte:
 • Hærdning og opstramning af huden
 • Rødme og hævelse af huden
 • Raynauds fænomen, som er en tilstand, der får fingre og tæer til at blive blege eller blå, når de er kolde.
 • Ledsmerter
 • Synke- eller vejrtrækningsbesvær.
 • Problemer med indre organer, såsom nyrer, hjerte eller lunger.
rødt lys terapi før og efter

Hvordan diagnosticeres sklerodermi?

Sklerodermi diagnosticeres baseret på en kombination af symptomer, sygehistorie og laboratorietests. En fysisk undersøgelse kan også udføres for at se efter ændringer i huden og andet væv. Der er ingen specifik test til at diagnosticere sklerodermi, så det kan nogle gange være svært at stille en diagnose.
rødt lys terapi før og efter

Hvordan behandles sklerodermi?

Der findes behandlinger, der kan hjælpe med at kontrollere symptomerne. Behandlingerne for sklerodermi varierer afhængigt af individet og sygdommens sværhedsgrad. Nogle almindelige behandlinger omfatter:
 • Medicin - Der er en række medicin, der kan bruges til at behandle sklerodermi, herunder kortikosteroider, immunsuppressiva og antiinflammatoriske lægemidler.
 • Lysterapi - Dette involverer udsættelse for ultraviolet lys eller andre former for lysterapi, som kan være med til at forbedre de hudproblemer, der er forbundet med sklerodermi.
 • Fysioterapi - Fysioterapi kan hjælpe med at forbedre ledsmerter og stivhed.
 • Kirurgi - I nogle tilfælde kan kirurgi være nødvendig for at reparere skader på indre organer forårsaget af sklerodermi.

Lysterapi for sclerdoermi

Lysterapi er en behandlingsmulighed for sklerodermi, der involverer anvendelse af ultraviolet (UV) lys for at hjælpe med at reducere betændelse og hærdning af huden. Lysterapi kan udføres på en læges kontor eller derhjemme med en speciel UV-lysanordning.
bedste rødlysterapi før og efter
Der er flere fordele af lysterapi for sklerodermi.
 1. Det kan hjælpe med at forbedre hudens udseende ved at reducere rødme og hævelse.
 2. Det kan også bruges til at lindre ledsmerter og andre symptomer.
 3. Det er en sikker og ikke-invasiv behandlingsmulighed. Det betyder, at det ikke involverer nogen operation eller injektioner, og det er sikkert for de fleste mennesker at bruge.
 4. Det er overkommeligt og nemt at få adgang til. Lysterapi er også en relativt billig behandlingsmulighed sammenlignet med nogle af de andre behandlinger, der er tilgængelige for sklerodermi.
Hvis du overvejer lysterapi som behandling af sklerodermi, skal du sørge for at tale med din læge om det. De kan hjælpe dig med at afgøre, om det er den rigtige behandling for dig og guide dig til, hvordan du bedst bruger den.
Sklerodermi er en sjælden autoimmun sygdom, der kan forårsage betændelse, hærdning af huden og problemer med indre organer. Selvom der ikke er nogen kur mod sklerodermi, er der behandlinger til rådighed. I denne blog har vi diskuteret sklerodermi i detaljer, herunder hvordan det diagnosticeres og behandles.
Hvis du eller en du kender har sklerodermi, skal du sørge for at tale med din læge om de bedste behandlingsmuligheder.

Forvandl din hud med solwave

Ikke sikker på, hvor du skal starte? Tag vores hudquiz.

relaterede artikler