hyperpigmentering naturlig behandlinghyperpigmentering naturlig behandling

Hvilke hudplejeprodukter er bedst egnede til at hjælpe dine hudproblemer? Tag vores 1 minuts hudquiz

Hyperpigmentering, forklaret

af Elena Simmons | 8. februar 2022

Hyperpigmentering er et medicinsk udtryk, der bruges til at beskrive mørke pletter eller pletter, der opstår på overfladen af ​​huden. Det kan have både medicinsk og ikke-medicinsk fundament, men, generelt, disse pletter skyldes overskydende melaninproduktion, som kan være forårsaget af acne, solskader, hormonudsvingog den normale ældningsproces. 

rødt lys terapi hyperpigmentering

Mørkere hudtoner kan være mere modtagelige for hyperpigmentering, fordi de naturligt har mere pigment fra melanin, ligesom folk, der tager visse lægemidler som p-piller. Den gode nyhed? Der er mange medicinsk støttede behandlinger og terapier som kan hjælpe med at løse den mørke farve forårsaget af hyperpigmentering for alle hudtoner. Aktuelle midler, som hydroquinon (der lysner huden), kemisk peeling og specialiserede lysterapier er effektive. Men som de fleste andre ting er forebyggelse normalt den bedste behandlingsplan. Iført solcreme og at holde sig ude af solen er seriøst det nemmeste, du kan gøre for både at forebygge og endda lysne gamle mørke pletter, da UV-lys har tendens til at formørke hyperpigmentering.

Når forebyggelse ikke er mulig, begynder lysterapi at blive brugt hyppigere for at imødegå hyperpigmentering. Det er dog vigtigt at bemærke det afhængig af din hudfarve, kan nogle af disse behandlinger være mindre effektive end andre. For mørkere hudtoner kan højstrålelasere og IPL være off-grænser, fordi de forårsager for meget traume på huden og kan resultere i permanente mørke pletter eller post-inflammatorisk pigmentering. Dog mellemdybde kemisk peeling, mikrostrøm terapi, blid rødt lys terapi, og retinoider er fantastiske muligheder for at falme mørke pletter over 3-6 måneder. Det er bedst at tjekke med en kulturelt kompetent hudlæge, før du starter en behandling, der kan påvirke dine naturlige hudtoner.

rødt lys terapi hyperpigmentering

Effektiv behandling af mellemstore hudtoner har vist sig at omfatte kemisk peeling og mikrodermabrasion, lysterapi, og meget lav styrke intens pulslysterapi (IPL). På grund af mindre pigmentering og udviklingsprocessen for teknologier kan mere retfærdige hudtoner generelt bruge alt, der er anført ovenfor, sikkert, når man behandler hyperpigmenteringsproblemer. Som med alle skønhedsbehandlinger er bivirkninger mulige (rødme, irritation), så sørg for at konsultere en hudlæge og lave din research. 

Selvom øget pigmentering normalt ikke er skadeligt, kan det tage måneders behandlinger at se resultater, så tålmodighed er nøglen. Hyperpigmentering kan også sjældent være et symptom på en anden medicinsk tilstand, så tjek altid med din læge, før du beslutter dig for en behandlingsplan.

Klar til at forvandle din hud med Solawave? Få din personlige rutine

Forvandl din hud med solwave

Relaterede artikler

rødt lys terapi

Mikrostrømme, forklaret

af Andres Jimenez | 2. september 2022